Intervju

Dropvision: ”Man måste få tid för både prat och musik”

Publicerad 2017-05-04 av Edward Forslund • Foto: Fredrik Thimeradh, Studiefrämjandet

Alternativa hårdrocksbandet Dropvision från Timrå/Sundsvall är på väg att släppa sin första singel ”Give Me Chemicals”. Vi ställde några snabba frågor till bandet i väntan på deras nya musik.

Hej Dropvision! Hur är läget och vad gör ni?

– Det är som vanligt fika på schemat, men på olika platser via Skype denna gång. När det finns fika så är läget alltid bra!

Kan ni nämna några band som influerar ert musikskapande?

– Några exempel på influenser är Halestorm, My Chemical Romance, Muse och Red Hot Chili Peppers (gissa vilken instrumentalist som sa detta?). Förutom detta så lyssnar vi ju på både mycket softare musik, och mycket tyngre musik, och allt däremellan som påverkar oss när vi sedan skapar vår egen.

”Man måste se till att få tid för både prat och musik”

”A positive gang with angry music that lives to ”fika” and rock’n’roll!” är en fantastisk bandbeskrivning som står att läsa på er facebooksida. Många band har något förutom musiken som de kan mötas kring – är detta fikandet för er del?

– Fikandet är viktigt för utan den stunden där vi kan prata av oss så får vi ingenting gjort på repet… Det är ju så när man tycker om att umgås med sina bandkamrater mycket utanför bandet och är goda vänner att man måste se till att få tid för både prat och musik – helst vid separata tillfällen.

– Fikandet har också varit med från början. Bara några veckor efter att vi blivit en komplett uppsättning så insåg vi att vår reptid sammanföll med fettisdagen, så då fick vår alldeles splitternya vän och basist Alicia ränna ut på stan för att införskaffa diverse ingredienser som behövs för att sätta ihop en semla – sedan påbörjades en något intressant process i att sätta ihop dem. Bröden var färdiga, liksom alla andra delar, men inte öppnade – det slutade med att vi använde en nyckel som kniv och de flesta andra redskap fick ersättas med våra bara händer. Men semlor blev det, och i år gjorde vi samma sak!

”Det är trevligt att få ett sånt stöd från så många människor”

Tidigare i år vann ni Demovision 2017! Vad är det för tävling och hur kändes det att vinna?

– Demovision marknadsför sig som ”Sundsvalls mest orättvisa musiktävling”, eftersom publiken får köpa hur många röstsedlar de vill för 5 kr styck, och de med flest röster vinner då naturligtvis. Andrapriset är att välja vart intäkterna från röstsedlarna ska skänkas – så allt går till ett välgörande ändamål! En stor anledning till att vi deltog var på grund av namnet – Dropvision i Demovision, det lät himla bra! Det var en rolig upplevelse i stort och vinsten var ganska oväntad, men det är trevligt att få ett sånt stöd från så många människor. Det var särskilt kul eftersom det var så många där.

 


Dropvision i Demovision.

 

Första pris i Demovision var en studioinspelning! Har ni spelat in något än?

– Tävlingen hölls för inte allt för länge sedan, så vi har inte utnyttjat den studiotiden än, men vi har redan varit i en annan studio tidigare i år och siktar på att släppa en singel ganska snart. Låten heter Give Me Chemicals, och vi lovar att det blir tungt!

Till sist: Vad har ni för framtidsplaner?

– I sommar ska vi spela i två festivalsammanhang som vi är osäkra på om vi får avslöja eller ej, men vi kan säga att den ena tar oss en bit längre söderut än vad vi är vana. Ännu längre fram så får vi väl se vad som händer, men vi hoppas på fler spelningar utanför vår hemmaplan i Sundsvall/Timrå där vi kan dela med oss av lite tunggung!


Dropvision:

Johanna Fjellström – sång
Ida Hamrin – gitarr
Chrystal Andersson – trummor
Alicia Sundin – bas