Intervju

LIVET: ”en stund som känns bekymmersfri och berusande”

Publicerad 2018-05-30 av Cecilia Carlhed

Vilka tankar och influenser ligger bakom ett band som inte bara lever livet utan även kallar sig LIVET? Vi har gjort en intervju och kommit lite närmare kärnan i funkrockbandet från Stockholm/Örebro.

Vilka är ni och vad handlar er musik om?
– LIVET består av tre personer med tre olika bakgrunder som hittat varandra i och genom musiken. Som klyschan säger – av en slump lyckades vi korsa varandras vägar och självklarhet uppstod. Faktum är att det var det som hände. Vi träffades på olika sätt vid olika tillfällen. Den naturliga och familjära tillhörigheten som vi kände i varandra gjorde att något föddes.

– Vi är idag tre bästa vänner som finner den största tillfredsställelsen och glädjen i att umgås, skapa, uppleva, och framför allt leva, jämte varandra. I det finner vi vår stora inspirationskälla, det alldagliga, vardagen, glädjen, sorgen, lyckan, hjärta och smärta, med- och motgångar. Och det är vad våra texter handlar om. Små som stora händelser, specifika känslor och diffusa relationer. Allt som kan tänkas sammanfatta livet. Där i landade även valet av bandnamn. Det kändes, när vi väl kom på det, självklart.

Livet kan allt som oftast kännas tungt, svårt och komplicerat, därför är vårt mål att bjuda på en stund som känns bekymmersfri och berusande

Beskriv era största influenser och inspirationskällor!
– Musikaliskt så beskriver vi oss som funkrock på svenska. Våra influenser härstammar lika mycket från den melodiösa rocken, så som Jellyfish och Kings X, som den tidlösa funken (till exempel Prince, Kaah, Blacknuss) till det brukar vi addera en stor portion energi, i samma anda som exempelvis Red Hot Chili Peppers och Rage Against the Machine. Tillsammans blir det ett virrvarr av tunga basgångar, skitiga gitarrer, melodiös stämsång och en ordentlig dos energi!

LIVET

Det ryktas om ep-släpp! Berätta gärna om något mer spännande kommer att ske under 2018!
– Under sensommaren/tidig höst 2018 släpps vår andra EP (ännu titellös) som vi nu befinner oss i slutarbetet av. I den känner vi att vi börjar hitta vårt uttryck och att vi håller på att landa i vad som är LIVET. EP:n kommer att bjuda på högre tempo, större musik, mer stämsång och ett ambitiöst försök att väva in den energi vi bjuder på live.

– När EP:n nått de digitala plattformar som levererar dagens musik, kommer vi att dra ut i landet och spela så mycket som möjligt. Först ut är Stockholm och sedan styr vi mot Dalarna till hösten.

Finns det något mer ni vill tillägga?
– Det finns en filosofi och grundtanke med LIVET. Vi vill skapa ett rum, en fristad, där människor kan andas ut och vara i nuet. Där glädjen har den största närvaron och ingen känner sig exkluderad. Därför lägger vi stort vikt vid att spela live, det är där vi får möjligheten att skapa denna oas.

– Livet kan allt som oftast kännas tungt, svårt och komplicerat, därför är vårt mål att bjuda på en stund som känns bekymmersfri och berusande. Att ge energi och ork till att fortsätta tampas med livets komplexa rutt.