Krönika

Jonna Karlsson: ”har lärt mig att skita i snubbar som kommer fram efter gigen och säger sjukt osköna grejer”

Publicerad 2018-09-20 av Redaktionen

I ett inlägg på musikutbildningen Ella Musics instagramkonto berättar Trummisen Jonna Karlsson om turnélivet med sitt band Night Viper och om hon har blivit bemött i samband med spelningar.

 

Något jag fått lära mig från att vara ute på turné är att ignorera och skita i snubbar som kommer fram efter gigen och säger sjukt osköna grejer. Det jag får höra mycket (dock inte det värsta) är att jag är ”the hottest female drummer” de nånsin sett. Inte att jag spelar bra eller nåt sånt… Det är ganska tröttsamt när man har spelat trummor i 15 år och är på Europaturné med sitt hårdrocksband och det enda den här snubben får fram efter giget är att jag är snygg… Medan de till killarna i mitt band säger att det var ett grymt gig osv.

 

”Jag som aldrig riktigt är beredd på att folk ska vara idioter fattade inte riktigt vad han menade”

 

En snubbe frågade på riktigt en gång ”Era låtar är så snabba, jag fattar inte hur du kan hänga med i killarnas tempo?!?!” Jag som aldrig riktigt är beredd på att folk ska vara idioter fattade inte riktigt vad han menade. Vår sångerska som stod brevid blev irriterad och sa ”Vad menar du? Hon är trummis, det är ju för fan hon som bestämmer tempot!”. En annan gång så spelade vi ihop med ett band vars tour manager var helt ok trevlig när jag och vår sångerska var med. Men så fort vi gick ut ur rummet så hade han börjat prata om oss (med killarna i vårt band!!) om hur vi såg ut osv. Och till slut hade han sagt ”have fun with the girls tonight 😉😉😉”… Det är ju fan så man vill spy hur vissa snubbar beter sig. Och hur mycket deras beteende ändras så fort inga tjejer är i närheten.

 

Night Viper

Det här är ett par exemplen av ca tusen.. Mycket som killar slänger ur sig är inte menat som nåt negativt, jag vet det. Men ändå. Vore skönt om snubbar ibland bara kunde tänka efter en gång till innan de kommer fram och ska ”ge en komplimang”. Och självklart ska man inte alltid behöva ignorera sånna saker och behöva ta nån skit. Jag väljer mina fighter. Tjafsar emot och ifrågasätter. Och jag älskar killarna i mitt band som alltid finns där för oss, som stöttar, tjafsar emot, ifrågasätter och säger ifrån. ❤️

”Vore skönt om snubbar ibland bara kunde tänka efter en gång till innan de kommer fram och ska ”ge en komplimang””

Förutom all skit och sexism som finns inom hårdrocksscenen så älskar jag att vara på turné. Jag älskar att turnera och spela trummor och jag hoppas att alla som drömmer om det ska få göra det en dag!
Ta ingen skit! Kill the king!


Följ: @jonnakarlsson666 @nightviperband