Intervju

Låtkollen med Nordic Live-aktuella Norra Promenaden

Publicerad 2018-11-30 av Edward Forslund

Norra Promenaden från Norrköping skapar stora känslor, vackra melodier och personliga texter. Det sex vänner starka bandet har synts och hörts mer och mer den senaste tiden och imorgon gör de sin första spelning i Norge då klubben Nordic Live ställer till med musikfest. Vi bad bandmedlemmarna välja en låt var som inspirerat eller betytt något för dem och motivera varför.

 

Erik Karlsson – Bas:
”Scar tissue” av Red Hot Chili Peppers för att det är en så simpel men fortfarande briljant låt.

Andrea Svensson – Körsång:
Låten jag har valt heter ”2/14” av The Band CAMINO. Jag har valt den för att den inspirerar mig till att stå på scen, och påminner mig om den gemenskapen vi har i bandet, vilken är bland det viktigaste för oss. Den gör mig även glad och får mig att må bra.

Viktor Nordström Käll – Trummor och sång:
Min största inspirationskälla är bandet HURULA och speciellt låten ”åtta trappor”. Låten i sig har en väldigt djup mening och man förstår att den speglar sig i folk som lever i fattigdom och förtryck. Jag kan tänka mig att frontfiguren (Robert ”Hurula” Pettersson), har skrivit låten utifrån sitt eget perspektiv, om sin barndom o uppväxt. Varför jag gillar låten o speciellt bandet är främst för att jag anser att trummisen Jonna Löfgren är en av Sveriges absolut bästa trummisar. Hon är en stor inspiration för mig och speciellt när det kommer till att lägga trummor på låtarna som vi skriver i bandet. Hon är grym enligt mig och jag ser verkligen upp till henne. Jag brukar lyssna på musik som hon har lagt trummor på för att få inspiration och bli taggad på att öva men även för att komma på nya egna kreativa saker.

Oskar Modig – Keyboard och sång:
För tillfället lever jag med Epos No. 1 av Mares. Rösten i början ger mig rysningar av välbehag, det är galet snyggt tillsammans med ackordföljden i synten. Och när refrängen kommer så går det inte att sitta still. Det är så tajt, känns så genomtänkt. Gång på gång händer det saker som fångar mig på nytt! Fantastiskt.

Edvin Bergsland – Gitarr och sång:
En av mina stora inspirationskällor är bandet Vapenbröder. En riktigt bra låt av dem är ”Syndernas flod lyckeby å”, jag älskar hela plattan, ”Elva streck”, men framförallt den här låten. Anledningen till det är nog drivet och det häftiga arrangemanget i låten, och delen där de sjunger ”min vän Oskar förändra mig”, är sjukt snygg. Riktigt bra låt!

Malin Andersson – Sång:
”Jag är en vampyr” av Markus Krunegård, pepplåt! Ger energi och feeling för den har ett snabbare tempo och är rolig att sjunga med i. Även ”Higher” av Erik Grönwall. Bästa ”sjunga med i” låten innan spelning! Ligger bra i registret och har ett skönt sound och en bra och varierande text som går att sjunga med i.