Intervju

Turnéminnet med The Alloy Six: ”Gratis boende ingick och utgjordes av en bowlinghall”

Publicerad 2019-05-14 av Redaktionen

Ikväll står The Alloy Six på Bar Brooklyns scen i Stockholm då Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar The Tube Club. Bandet ska ut på en vårturné i Tyskland och kvällens spelning blir själva startskottet. På tal om turnéer och Tyskland så frågade vi bandet om de hade något särskilt turnéminne de kunde dela med sig av, och givetvis hade de det – från senaste Tysklandsturnén:

– Vi skulle spela i Düsseldorf på ett ställe som precis bestämt sig för att börja boka liveband och vi var först ut. Stället hette Sassafras och drevs av ett par ambitiösa unga grabbar. Vi anlände aningen sent eftersom vi blev tvungna att åka via närliggande Bonn för att låna en extra stärkare.

”I några minuter kändes situationen hopplös”

– Väl avlastade frågade vi var PA:t fanns nånstans. Till svar fick vi ett förvånat: “PA? Vi har de där på väggen som vi använder för musik”, följt av en nickning mot ett par högtalare av hemmastereostorlek. I några minuter kändes situationen hopplös och utsikterna för att kunna genomföra ett riktigt gig små. Efter en stunds funderande lyckades vi dock via en DJ som skulle spela efter oss samla ihop en mikrofon, sladd och en omkopplare till phono, så att vi kunde köra sången via den lånade stärkaren.

– Väl riggade och soundcheckade verkade allting riktigt lovande. Spelningen gick sedan förvånansvärt bra och de människor som faktiskt dök upp verkade uppskatta det de såg och hörde. Vi fick ett blygsamt gage som dock räckte till en flaska gin i baren, så att vi kunde fira vår organist Ola som fyllde år samma dag. Gratis boende ingick och utgjordes av en bowlinghall som låg i en lokal bakom själva stället. Ett mycket trevligt turnéminne!

Lyssna på The Alloy Six senaste album: