Intervju

Kardinal Sin: ”Det blir ett ganska högt tempo rakt genom.”

Publicerad 2019-07-25 av Natalie Chanise Eriksson

Tanken från början var att skapa ett tributeband till Accept men snart växte intresset att skapa eget material. 2014 bestämde bandmedlemmarna sig att bilda ett helt nytt band lagom till att ett nytt album, med ett nytt sound, skulle släppas. Kardinal Sin tog därmed sina första toner på Väsby Rock Festival där de delade scen med bland annat WASP.

Nu är det dags för Heavy Metal-bandet att lämna replokalen i Upplands Väsby och bege sig till Skogsröjet i Rejmyre som äger rum 2-3 augusti. The Tubes reporter Natalie Chanise Eriksson har tagit tempen på gänget.

”Traditionell melodisk heavy metal med inslag av progressiv metal” – så beskriver Kardinal Sin sitt sound. Texterna handlar delvis om historiska händelser, men även om självupplevda inslag i bandmedlemmarnas liv. Spåret ”Victorious”, på albumet med samma namn, handlar om när bandets keyboardist höll på att avlida på grund av en mördarbakterie efter en operation.

Hur är nerverna inför Skogsröjet?
– Ganska bra än så länge då vi är vana att stå på scen och trivs bäst där. Dock är det lite nervöst att ta in en stand-in med kort varsel då vår basist tyvärr är utomlands när Skogsröjet är.

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?
– Mycket energi och glädje då vi älskar att spela live. Vår frontman står sällan stil och bjuder ofta på roliga mellansnack.

”Vi är vana att stå på scen och trivs bäst där.”

Hur har ni planerat setlisten?
– Vi kommer att lira de låtar som vi vet går hem bäst hos publiken. Det blir ett ganska högt tempo rakt genom.

Vad händer härnäst för Kardinal Sin?
– Vi spelar på Sabaton Open Air knappt 2 veckor efter detta och sen direkt efter det så spelar vi i Varberg med Chris Holmes (från till exempel WASP). Efter dessa gig så är det fullt krut på studion för att spela in vår nästa platta som ska släppas i början av nästa år.