Intervju

Midnattsskri: ”En rejäl käftsmäll och jävla massa spelglädje!”

Publicerad 2019-07-25 av Natalie Chanise Eriksson

Simon satt och jammade när Max kom fram och sa ”det här måste vi bygga vidare på”. De tog in vännen Magnus. Deras gitarrist hoppade av men snart kom Ida till undersättning. Detta skulle bara vara ett kort projekt men snabbt blev det seriöst och bandet Midnattsskri föddes. Nu ska Norrlandsbandet lämna skogen och åka till festivalen Skogsröjet (som äger rum 2-3 augusti).

Hur skulle ni beskriva er och ert sound?
– Bandet kommer från väldigt olika musikaliska bakgrunder men strävar efter att leverera en känsla av mörka skogar och norrländska ödemarker. Rent changermässigt skulle man kunna säga att det är melodisk metal med inslag av groove och black metal.

– I övrigt är bandet en väldigt flummig och glad grupp som kan vara svår att känna igen utanför scenen.

Vad handlar era texter om?
– Varje text har en egen historia men kortfattat olika former av elände. I vissa texter speglar vi den dåliga sidan av mänskligheten. Ett mörker som tar över och förvrider deras verklighetssyn. Samtidigt har vi seriösa låtar som “sjön” som är en metafor för inre självhat och depression.

”det enda publiken behöver fundera på är att njuta av upplevelsen”

Hur är nerverna inför Skogsröjet?
– Gruppen är för tillfället mest taggade inför att få spela igen så nerverna har inte hunnit komma igång ännu. Det är den största scenen för oss hittills så vi gör vårt bästa för att fokusera på förberedelserna och på hur kul vi kommer ha!

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?
– En rejäl käftsmäll och jävla massa spelglädje! Kanske till och med ett eller flera dåliga skämt.

Hur har ni planerat setlisten?
– Vi har planerat mycket efter dynamik och för att få snygga övergångar. Alla låtarna har olika styrkor och spelordningen valdes för att ge ett framträdande med bra flyt. Så det enda publiken behöver fundera på är att njuta av upplevelsen.

Vad händer härnäst för Midnattsskri?
– Till hösten tänkte vi försöka ta oss in till en studio och spela in en EP. Självklart kommer vi att fortsätta jobba vidare med att skriva nya låtar och slipa vidare på vår scenföreställning inför kommande gig. Vi har varit i kontakt med ett trevligt band från Stockholm så man kan hålla lite koll på vår facebook *hint* *hint*.